Vaixell de dia controlat des del ferrocarril fins a l’atmosfera cremat

entorn del 22 de setembre a les 18, Tianzhou 1 controlat de l’òrbita després de la finalització de l’espai escènic i de laboratori missió de seguiment per ampliar les proves, la reentrada.

anteriorment, la nau espacial de càrrega vaixell de dia com estava previst per completar una sèrie d’aplicacions d’expansió i proves relacionades, la ciència del sòl i el personal de tecnologia per dur a terme una avaluació científica del seu estat de vol, la decisió d’implementar el descarrilament. En el mesurament i el control de la precisió el control del sistema de comunicació i el monitoratge constant, el sol a la primera de dues frenat, l’alçada de la pista segueix disminuint, i finalment a l’atmosfera cremat.

vaixell d’un dia en la primera de desenvolupament propi de la primera de xinesa nau espacial de càrrega 20 d’abril de llançament a la pista després que l’espai amb el temple d’espai per formar una combinació d’unió automàtica, després d’una combinació de dos mesos després del vol 19 de juny per completar la rotonda i un rendezvous d acoblament, el 21 de juny d’evacuació Temple II en la fase de vol independent. Durant el període de la missió, el vaixell d’un dia ha comprovat el subministrament de l’estació d’espai de càrrega, propulsor, a més òrbita, cita ràpida independent i així successivament una sèrie d’importants tecnologies clau per a la Xina d’ espai de desenvolupament i l’operació i gestió de l’estació ha acumulat una experiència important.